Puternice și pentru multe lucrări foarte potrivite în jurul casei și a grădinii, acestea sunt caracteristicile pompelor submersibile din seria TWP de la Trotec. Ele sunt utilizabile pentru lucrări de asanare a iazurilor și grădinilor. Se poate prelua apă dintr-un lac și ea să fie apoi pompată într-o piscină. Sau se poate pompa apa dintr-un beci care a fost inundat.
În funcție de faptul dacă dorim să lucrăm cu apă curată sau apă reziduală, la suprafață sau în adâncime, cu particule reziduale mici sau totuși ceva mai multă murdărie, avem soluția ideală. Doriți să lucrați la piscină se recomandă o pompă submersibilă de apă curată. Dacă doriți să pompați apa din locații cu apă murdară, puteți utiliza pompele submersibile pentru impurități de până la 25mm.
tehnica a pompei submersibile
Download File: https://quenewssemu.blogspot.com/?file=2vEmgY
Pompe submersibile de apă curată se utilizează pentru pomparea apei curate sau ușor murdară precum apa de ploaie, apa reziduală din jurul casei sau golirea de piscile și bazine de apă curată sau pentru pomparea apei din casă. Cât de mare are voie să fie particula de reziduu fără ca aceste pompe să se defecteze este stipulat de mărimea dată maximă a particulei de mizerie.
Marele avantaj al pompelor submersibile de apă curată este posibilitatea tehnologică de a absorbi apa plan. În acest mod se poate pompa apa până la la un nivel de doar câțiva milimetri. Care este nivelul minim până la care se poate pompa apa se poate citi în cartea tehnică a pompei submersibile.
Pompele submersibile de apă reziduală care se utilizează de regulă pentru golirea de apă a iazurilor artificiale, cisternelor, bazinelor de pe șantiere, pentru preluarea de apă din lacuri și râuri precum și pentru asanarea de urgență în urma inundațiilor. Și aici mărimea particulelor este dată de diametrul maxim pe care are voie să-l aibă în funcție de datele din cartea tehnică a pompei.
Pompa de apă clară TWP 4005 E de la Trotec este ideală pentru uscarea suprafețelor plane inundate precum beciurile sau piscinele. Ea se poate folosi la golirea bazinelor de înot, deoarece prin absorbția plană, pompei TWP 4005 E îi e suficient un nivel de apă de numai 80 mm pentru pornire, după care aparatul pompează în teren plan, până ce mai rămâne un nivel de 3 mm de apă. Flotorul integrat regulează nivelul apei din rezervoarele de umplere sau golire. În mod automatic de funcționare, pompa se cuplează sau decuplează în funcție de nivelul la care se află flotorul. În modul permanent de funcționare, această pompă face posibilă o absorbție plană a restului de apă de până la 3mm.
- Trebuie să avem în vedere traseul de alimentare până la consumatori (atât pe orizontală cât și pe verticală). În principiu pentru a pompa apa la 10 metri pe verticală (10 metri înălțime coloană apă) avem nevoie teoretic de 1 bar presiune. Astfel, dacă fișa tehnică a pompei menționează faptul că are o înălțime de refulare maximă de 50 metri acest lucru înseamnă ca pompa dezvolta o presiune maximă de 5 bari (atenție: debitul de apa la această înălțime maxima va fi practic zero).
Se iau in calcul, în principal, înălțimea de pompare (la câți metri dorim să "ridice" pompa coloana de apă) precum și debitul de apă necesar la înălțimea respectivă. Atenție: se va alege, de pe curba de funcționare a pompei, debitul funcție de înălțimea de pompare.
Energia pe care apa o obtine prin pompare determina inaltimea de ridicare a apei (head sau lift). Pentru o pompa de suprafata, inaltimea de ridicare a pompei include aspiratia si refularea, se noteaza cu H si se masoara in metri. Pentru o pompa submersibila, H este doar inaltimea de refulare.
Inaltimea de refulare a pompei de apa trebuie sa fie de aproximativ 1.15 - 1.20 ori inaltimea de ridicare a apei. De exemplu, daca distanta pe verticala de la suprafata sursei de apa la un rezervor de stocare apa este de 20 de metri, atunci inaltimea de refulare necesara a pompei de de apa ar trebui sa fie de aproximativ 23-24 de metri. Acest lucru trebuie luat in considerare deoarece la inaltimea maxima de refulare, debitul este practic zero, pompa nu mai poate genera presiune deoarece toata puterea este practic folosita pentru a ridica coloana de apa la acea inaltime.
Stația de control a pompei submersibile Kaskad-K este proiectată pentru controlul și protecția automată a unui motor electric trifazat de 380V al unei pompe submersibile (de drenaj). Stația este utilizată în facilități industriale, municipale, publice și private.
Oprirea de urgență are loc atunci când:suprasarcini inacceptabile la momentul pornirii și în modul de funcționarepauză de una sau două fazeasimetria tensiunii de alimentareCurs "inactiv" al motorului electriccând motorul se supraîncălzeștescurtcircuit în circuitul electric al motorului electricdebit scăzut al puțului (conform senzorului de "funcționare uscată" - DSH,).Proiectarea stației de comandă a pompei Kaskad-K
Tehnic:Turaţia pompei pentru care sunt date datele pompei: 10700 rpmDebit nominal: 3 m/hÎnălţime de pompare nominală: 56 mAprobări pe eticheta motorului: CE,UL,CULToleranţa curbei: ISO9906:2012 3B
Fise tehnice pompe submersibile seria /420 cu motoare submersibile 220V BBC 7/420M; Qmax=24 mc/h; Hmax=34 m; 1,5 kW BBC 10/420M; Qmax=24 mc/h; Hmax=49 m; 2,2 kW
Fise tehnice pompe submersibile seria /420 cu motoare submersibile 380V BBC 7/420T; Qmax=24 mc/h; Hmax=34 m; 1,5 kW BBC 10/420T; Qmax=24 mc/h; Hmax=49 m; 2,2 kW BBC 14/420T; Qmax=24 mc/h; Hmax=68 m; 3 kW BBC 17/420T; Qmax=24 mc/h; Hmax=83 m; 4 kW BBC 19/420T; Qmax=24 mc/h; Hmax=93 m; 4 kW BBC 26/420T; Qmax=24 mc/h; Hmax=127 m; 5,5 kW BBC 34/420T; Qmax=24 mc/h; Hmax=164 m; 7,5 kW
Pompele submersibile se diferentiaza prin modul in care pot fi utilizate. Exista mai multe modalitati prin care aceste aparate iti pot usura viata. Pompele submersibile pentru ape curate pot ajuta la alimentarea locuintei, pot fi folosite in agricultura, la irigatii si, de asemenea, pot ajuta la evacuarea apei din diferite locuri, cu conditia ca aceasta sa nu contina impuritati sau reziduri.
Pompele submersibile pentru ape murdare sunt folosite pentru scoaterea apei din iazuri, lacuri, fose septice si altele. Acestea se diferentiaza prin capacitatea de absorbtie a diverselor particule. Trebuie sa fii atent la dimensiunea reziduurilor pe care aparatul de poate procesa, in momentul achizitionarii.
Situatia se schimba cand vorbim despre pompele submersibile pentru ape curate, in special cele pentru puturi. Adancimea la care se baga este un subiect problematic pentru multi dintre cei ce achizitioneaza astfel de aparate. In acest caz, pompele trebuie sa fie imersate complet in apa, in cel mai adanc punct al putului. Acestea sunt menite sa alimenteze locuintele cu apa si pot fi folosite si pentru gradina, la irigatii.
Dupa ce ai rezolvat cu amenajarea sursei de apa, trebuie sa instalezi tubulatura PVC, in care urmeaza sa fie pusa pompa submersibila. Inainte de acest pas, trebuie sa verifici starea acesteia, sa nu existe ingustari sau curburi pe partea interioara. De asemenea, trebuie sa existe un spatiu optim intre pompa si marginea tubului de PVC in care este introdusa, pentru a asigura o viteza optima a apei, astfel incat pompa sa se poata raci. Sunt elemente importante pentru buna functionare a aparatului. In mod normal, valorile sunt mentionate in fisa tehnica a produsului.
Instalarea unei pompe submersibile, mai ales in interiorul unui foraj, nu este deloc o sarcina usoara. Trebuie sa urmaresti cu atentie datele din fisa tehnica a produsului si sa te asiguri ca stii bine cum trebuie sa procedezi. In cazul in care ai nelamuriri sau nu esti sigur ca faci lucrurile corect, nu ezita sa apelezi la ajutor specializat.
2.2 - inlocuirea fluidului de foraj cu apa; introducerea pompei aer-lift (teava de aer de diferite dimensiuni la diferite adancimi, teava de apa de diferite dimensiuni la diferite adancimi); spalarea forajului cu solutie de tripolifosfat de sodiu cu concentratie de 2% care se va introduce în coloana filtrantă si se va lăsa în pauză de reactie 2 ore dupa care se va extrage prin pompare aer-lift; introducerea pietrsului margaritar, sort 3-7mm sau 4-8mm
De asemenea pe baza acestor date se va putea stabili tipul pompei submersibile adecvate si adacimea optimă de lansare. Pentru asigurarea eficientei forajului, urmarirea si coordonarea lucrarilor se face de catre personal specializat, de la faza de amplasare pana la punerea in productie si testarile hidrogeologice, care vor sta la baza documentatiei tehnice finale.
Pompe cu arbore vertical, carcasă escamotată a pompei, arbore tubular şi unitate de acţionare la suprafaţă, pentru instalarea în fântâni adânci sau bazine. Ele se disting printr-un concept constructiv extrem de solid şi de fiabil şi garantează o flexibilitate de utilizare uimitoare. Prin caracteristicile sale tehnice şi gama largă de variante, această serie de fabricaţie este ideală pentru staţiile de pompare în domeniul alimentării cu apă potabilă, industrie, irigaţii private şi obşteşti, precum şi în instalaţii de stingere a incendiilor. Pentru acţionarea acestor maşini uimitor de eficiente se pot utiliza atât motoare electrice cât şi motoare cu ardere internă
Cele mai utilizate pompele submersibile, au diametrul de 101 mm (4 inch/toli) si au o forma cilindrica, cu cat pot extrage un debit mai mare cu atat sunt mai inalte, se foloesc in tubulaturi cu diametre de 125 mm sau mai mari.
Pompele de drenare sunt proiectate pentru aplicatiile specifice: utilizarea in casa, gradina, spatii industriale pentru drenarea tevilor infundate, a apelor tulburi, care prezinta impuritati, precum si pentru evacuarea apei in caz de inundatii. Aceste pompe submersibile de drenaj pompeaza apa la o adancime de 1mm, fiind potrivite pentru interventia in caz de inundatie, dar si pentru scoaterea apelor din lacuri, piscine, iazuri. 2ff7e9595c
コメント